Duurzaam kerstpakket

Duurzaam kerstpakket

Duurzame kerstpakketten in 2024

Duurzaamheid is in 2024 een belangrijker thema dan ooit tevoren. Een duurzaam kerstpakket is samengesteld met producten die op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier zijn gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de etenswaren biologisch zijn of dat cadeau artikelen gemaakt zijn met duurzame materialen. 

Duurzame kerstpakketten: de perfecte manier om duurzaamheid en de feestdagen te combineren

Kerst is de tijd van het jaar waarbij we graag laten zien dat we om elkaar geven. Dit doen we met familie en vrienden, door te genieten van lekker eten en drinken. Maar we doen dit ook zeker met werknemers en collega’s. Dit wordt vaak gedaan door de werkgever gedaan door een kerstpakket te geven. Met het geven van een kerstpakket laat je zien dat de werknemers gewaardeerd worden. Het is een bedankje voor hun inzet van het afgelopen jaar. Maar bij Totaal Geschenk begrijpen we ook dat steeds meer bedrijven duurzaam willen ondernemen. Daarom zijn wij toegewijd aan het leveren van duurzame kerstpakketten die niet alleen stijlvol zijn, maar ook milieuvriendelijk. Hierdoor kunnen de kernwaarden van het bedrijf gecombineerd worden met het kerstpakket.

 

MVO kerstpakket: Beach Clean Up: Love Not Waste

Dit jaar is er weel een volledig nieuwe collectie met kerstpakketten. De kerstpakketten bevatten altijd lekkere etenswaren van een bepaalde thema lijn. Eén van deze thema lijnen heet "Even Uitwaaien". Op de verpakkingen van deze lijn zijn verschillende afbeeldingen te zien die in het teken staan van de Nederlandse stranden.  Een deel van de opbrengst van deze themalijn gaat naar Beach Cleanups: Love Not Waste. Deze organisatie stelt zich ten doen om stranden schoon te houden en plastic afval te verminderen. Dus als je op zoek bent naar een duurzaam kerstpakket met een MVO-boodschap, kies dan voor de Even Uitwaaien themalijn. Zo zorgen we er samen voor dat de stranden van de Nederlandse Noordzeekust schoner worden.

 

MVO kerstpakket: Donatie voedselbank

Naast de Even Uitwaaien is er nog een themalijn die MVO verantwoord is, deze lijn heet "Pure". Pure staat in het teken van mens & milieu. De etenswaren zijn zoveel mogelijk biologisch, zijn vezelrijk of hebben minder suiker. Hierdoor is deze lijn een goede keuze voor de gezondheid. Maar ook op het gebied van verpakkingen onderscheid Pure zich. De lijn wordt gemaakt van mono-verpakkingen, minder verpakkingsmateriaal en beter recyclebare verpakkingen. Daarnaast wordt er door de fabrikant voor ieder verkocht artikel €0,10 gedoneerd aan de voedselbank. Dit maakt de Pure lijn uitermate geschikt om te gebruiken in een duurzaam kerstpakket.

 

Duurzame kerstpakketten voor een mooie prijs

Een veel gemaakte gedachte is dat duurzame kerstpakketten ook duurder zijn dan traditionele kerstpakketten. Dit hoeft tegenwoordig niet meer zo te zijn. Onze duurzame kerstpakketten zijn betaalbaar en bieden toch de kwaliteit en duurzaamheid waar je naar op zoek bent. We hebben ervoor gezorgd dat al onze duurzame kerstpakketten zijn samengesteld uit producten die voldoen aan hoge milieu standaarden, zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Op deze manier bieden wij duurzame kerstpakketten aan, voor elk budget.  

 

Duurzaam, maar toch stijlvol

Een vraag die wij vaak krijgen bij duurzame kerstpakketten is of deze wel stijlvol kunnen zijn. Want duurzaamheid is een belangrijk onderdeel, maar tegelijkertijd moet de waardering naar de werknemers ook duidelijk naar voren komen. Als de inhoud dan niet stijlvol is, dan matchen de twee waarden niet met elkaar. Maar gelukkig kunnen wij op de vraag volmonding ja zeggen! Duurzame kerstpakketten kunnen zeker stijlvol zijn.

In de laatste jaren zijn gerecyclede producten steeds populairder geworden. Hierdoor is er ook meer aanbod gekomen in de markt. Gerecyclede tassen, gemaakt van RPET flessen, doen niet meer onder van kwaliteit en uiterlijk van nieuwe tassen. Daarnaast wordt er ook continu gezocht naar nieuwe innovaties om producten duurzamer te maken. Zo worden bij gadgets, zoals koptelefoons en speakers steeds meer plastic vervangen voor tarwestro. Maar ook bij de fabrikanten van etenswaren zijn wij opzoek naar manieren om duurzamer te werk te gaan. Zo is dit jaar de inhoud van de zak chips hetzelfde gebleven, maar is de zak verkleint.

Bij Totaal Geschenk stellen we de pakketten dus samen zodat duurzaamheid niet ten koste gaat van de stijl. Onze producten zijn zorgvuldig geselecteerd en samengesteld, zodat ze niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook aantrekkelijk ogen en passen bij de hedendaagse trends.

 

Wat zit er in een duurzaam kerstpakket

Onze duurzame kerstpakketten zijn samengesteld uit verschillende producten die bijdragen aan een duurzame levensstijl. Denk hierbij aan biologische en natuurlijke producten, maar ook aan producten gemaakt van gerecyclede materialen. Doordat duurzaamheid een steeds belangrijker onderdeel is bij veel bedrijven, komt er ook steeds meer aanbod in de markt. Prachtige gerecyclede tassen zijn er in alle maten en vormen. Circulaire bekers, gemaakt van 50% gebruikte koffiebekers en 50% gerecycled plastic. Maar ook duurzame kaarsen gemaakt van soja was is een mooi nieuw artikel binnen ons assortiment. Soja wax wordt gemaakt van sojabonen en zorgt dat er bij gebruik minder roet vrij komt.

Naast de duurzame cadeau artikelen zitten er ook altijd lekkere food artikelen bij de duurzame kerstpakketten in. De verpakkingen van de artikelen proberen we in samenwerking met de fabrikant steeds vaker up-cycle te maken. Dit houdt in dat de verpakking kan worden hergebruikt. 

Onze duurzame kerstpakketten bestaan dus uit mooie duurzame geschenken met lekkere food artikelen, waarbij rekening wordt gehouden met het milieu.

 

Zelf een duurzaam kerstpakket samenstellen

Een duurzaam kerstpakket is niet alleen een cadeau, maar ook een statement. Het laat zien dat je als bedrijf verantwoordelijkheid neemt voor onze planeet en bijdraagt aan een duurzamere toekomst. Tegelijkertijd begrijpen we dat elk persoon anders is, daarom bieden wij niet alleen kant-en-klare pakketten aan, maar is het ook mogelijk om je eigen duurzame kerstpakket samen te stellen. Het is mogelijk om via de website verschillende duurzame artikelen te combineren, maar het is ook mogelijk om een bezoek aan onze showroom te brengen. Wij helpen je graag om het perfecte kerstpakket samen te stellen dat past bij jouw bedrijf en de waardering toont voor jouw werknemers, collega’s of zakenrelaties. Met onze persoonlijke aanpak en advies zorgen wij ervoor dat het samenstellen van het kerstpakket een leuke en duurzame ervaring wordt.